Najpoznatije međunarodno studentsko natjecanje, na kojem udruga sudjeluje je International Waterbike Regatta (IWR). Natjecanje okuplja studente 25 tehničkih fakulteta iz Europe, koji dolaze predstaviti svoje brodocikle, i svake godine je u drugoj državi. To je višednevno natjecanje, na kojem se ekipe natječu u brojnim disciplinama. Discipline su osmišljene da dođu do izražaja performanse broda i kondicijska spremnost natjecatelja.

Što je brodocikl?

Brodocikl ( eng. Waterbike ) je plovilo pokretano isključivo snagom ljudskih mišića. Prema međunarodnim pravilima za studentske regate brodocikala ( International Waterbike Regatta-IWR) studenti moraju sami projektirati, izraditi i voziti brodocikl.Budući da ne postoje pravila o izgledu brodocikla, ovim glavnih dimenzija, rješenja su vrlo inovativna i ovise o znanju i vještini pojedine ekiše, što pridonosi atraktivnosti regate jer se natječe veliki broj unikatnih plovila.

Sve je počelo 1996. Kada su studenti brodogradnje ujedno i osnivači HUSB-a, izradili prvi brodocikl- „Vjeru“. Nakon „Vjere“ slijede : Gospon Zvir, Tvrd, Tvrđi,  Pegula,  Pegula 2, Munja i Borac. Posljednja dva brodocikla još uvijek sudjeluju na regatama.

Članovi Zagreb Waterbike Teama dobitnici su:

  • Posebne rektorove nagrade za rad na brodociklu
  • 3 Dekanske nagrade za najbolje studente FSB-a
  • 3 nagrade „Davorin Bazjanac“ za najbolje studente na studijskoj godini

Pregled prošlogodišnjih rezultata

Zatvori izbornik